Rekordmånga bostäder har sålts i år

/assets/img/mostphotos/12531318-hus-till-salu.jpg
Foto: Mostphotos
 

Hittills i år har cirka 125 000 bostadsrätter och villor sålts i under 2019, 5 000 fler än motsvarande period i fjol. Detta innebär att en ny rekordnivå för antalet sålda objekt är nådd. Samtidigt stiger priserna på bostäder i landet, rapporterar Tv4.

Den nya rekordnivån för antalet sålda bostäder visar på en välmående bostadsmarknad. Det är siffror från Svensk Mäklarstatistik som visar att 5 000 fler objekt sålts hittills i år jämfört med samma period 2018. Det är drygt 125 000 bostäder som sålts i år. Tittar man på endast bostadsrätter har det under de tre senaste månaderna sålts 27 151 stycken i hela riket.


Bostadspriserna fortsätter att stiga. I år har de gått upp med tre procent sedan förra året, berättar TV4. I år går det även fortare att få sin bostad såld. I Stockholm och Skåne län tog det i september i genomsnitt 16 dagar att sälja ett objekt. Det är elva procent kortare tid än samma period förra året. Detta enligt statistik från bostadssajten Hemnet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen