Allra-topp har fått sin lyxvåning tvångssåld av Kronofogden

/assets/img/skarmavbild-2023-04-28-kl.-10.14.01.png
Foto: Sara Burman / Kronofogdemyndigheten
 

Enligt Dagens Juridik har en av profilerna i Allra-härvan, en 46-årig man, skulder hos Kronofogden på över 200 miljoner kronor. Myndigheten ska i alla fall ha fått in en rejäl slant åt fordringsägare genom att tvångssälja hans lyxvåning på Östermalm i Stockholm.

En 46-årig man, tillika en av huvudmännen i den så kallade Allra-härvan, ska ha över 237 miljoner i skulder hos Kronofogden. Enligt tidningen Dagens Juridik har myndigheten därav bland annat drivit igenom en tvångsförsäljning av hans 115 kvadratmeter stora lyxlvåning på Östermalm i Stockholm, vilket uppges ha inbringat drygt 14,6 miljoner kronor till en av fordringsägarna. Lägenheten som sålts ska vara en bostadsrätt.

Lägenheten ifråga utmättes i januari 2023, följt av visning i slutet av mars, och objektet såldes sedan på exekutiv auktion i början av april i år. 

Av en tidigare artikel från tidningen Aftonbladet framgår att vd:n för och en medgrundare av premiepensionsförvaltaren Allra dömts till fängelse i hovrätten. Brotten de åtalades för rör inblandning i en muthärva där pensionssparare bland annat lurats på 137 miljoner kronor, pengar som Allra-profilerna spenderat på sådant som Ferraribilar och en lyxvilla för runt 50 miljoner kronor.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen