Kommunalt bolag stoppar ombildningar i Göteborg

/assets/img/mostphotos/60136311-ingenjorsgatan-och-kungsgatan-i-goteborg.jpg
Göteborg. Foto: Mostphotos
 

Förslaget om att allmännyttiga hyresrätter i Göteborg skulle ombildas till bostadsrätter stoppas av styrelsen i det kommunala bostadsbolaget Framtiden. Detta rapporterar P4 Göteborg.

Om kommunala hyresrätter ska omvandlas till bostadsrätter eller inte är en fråga som länge diskuterats i Göteborg. Våren 2022 beslutade den borgerliga majoriteten att godkänna en omvandling. Detta har dock stoppats av styrelsen i det kommunala bostadsbolaget AB Framtiden.

 

P4 Göteborg rapporterar att ett maktskifte skett i Göteborg och att de rödgröna partierna numera är i majoritet. De rödgröna rev upp det politiska beslutet om ombildning under ett extra sammanträde för kommunstyrelsen i mitten av januari. Moderaterna i Göteborg berättar för Göteborgs-Posten att de kommer fortsätta driva frågan och vill se att ombildningarna blir av.


Även Hem&Hyra har skrivit om turerna kring ombildningarna i Göteborg. De skriver att innan beslutet revs upp fanns ett intresse för ombildning främst i Göteborgs centralt belägna delar medan intresset var svalt i de mer utsatta områdena. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen