Kort om Sveriges nya bostadsminister

/assets/img/bostadsminister_johan_d.jpg
Johan Danielsson, bostadsminister och bitr. arbetsmarknadsminister, Arbetsmarknadsdepartementet. Fotograf: Ninni Andersson/Regeringskansliet
 

Nyligen fick Sverige en ny statsminister, Magdalena Andersson, och även en del ministrar har bytts ut. Till exempel valdes socialdemokraten Johan Danielsson till ny bostadsminister.

I förra veckan ägde ett regeringsskifte rum. I en konselj på slottet i Stockholm anmälde Sveriges nya statsminister Magdalena Andersson de statsråd som ingår i regeringen. Bland annat fick tidigare bostadsministern Märta Stenevi från Miljöpartiet lämna plats för socialdemokraten Johan Danielsson som nu innehar uppdraget.

Av regeringskansliets hemsida framgår att Johan Danielsson nu är bostadsminister och biträdande arbetsmarknadsminister inom Arbetsmarknadsdepartementet. Han föddes 1982 i Borlänge, har bland annat varit EU-parlamentariker sedan år 2019 och EU-samordnare på fackorganisationen LO under perioden 2010–2019. Innan dess tog läste han statsvetenskap och har en magisterexamen i ämnet från Linköpings universitet.

Enligt tidningen Fastighetsvärlden ska den nya bostadsministern ha lämnat följande kommentar vid en pressträff den 30 november.
– När det kommer till bostadspolitiken är det en bärande del av välfärdspolitiken.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen