Ny undersökning: Att flytta gör oss gladare och lugnare

/assets/img/lyckligare-av-att-flytta-sv-f.png
Pressbild från Svensk Fastighetsförmedling
 

Enligt en ny undersökning från Svensk Fastighetsförmedling blir vi både gladare och lugnare av att flytta. Ett bostadsbyte verkar också göra oss mer förändringsbenägna.

På uppdrag av Svensk Fastighetsförmedling har analysföretaget YouGov genomfört undersökningen Flyttbarometern. Bland de som tillfrågats ska exempelvis 81 procent ha uppgivit att de efter sin senaste flytt blivit gladare, 75 procent svarade att de blivit lugnare, och 62 procent att de hade planer på någon typ av förändring.

Förändringar som respondenterna uppgav att den senaste flytten lett till vara bland annat att de spenderat mer tid hemma (50 procent), att de gått ut mer i naturen (43 procent) och källsorterat mer (37 procent).

De som deltagit i undersökningen uppges ingå i den svenska allmänheten och vara i åldrarna 18–74 år. Dataunderlaget har enligt uppgift riksrepresentativ fördelning på kön, åldersgrupper och boendeform. Totalt ska 1 060 webbintervjuer ha genomförts under perioden 24 mars – 1 april i år.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen