Hemnet: Våning från 1800-talet mest klickad i Uppsala

/assets/img/riksmaklaren-vy-balkong.png
Vy från objektets balkong. Bildkälla: Riksmäklaren
 

En sexa i ett 1800-talshus i centrala Uppsala blev den mest klickade lägenheten på Hemnet bland utannonserade objekt i Uppsala län under vecka 35. Objektet är till salu via Riksmäklaren.

I flerbostadshuset Olympen från mitten av 1800-talet i centrala Uppsala finns den lägenhet vars Hemnet-annons fick flest besök under förra veckan, bland objekt i Uppsala län. Det handlar om en våning med sex rum, nu upplåten med bostadsrätt, på Västra Ågatan.

Olympen i Uppsala. Bildkälla: Riksmäklaren Olympen i Uppsala. Bildkälla: Riksmäklaren

Av Upplandsmuseets hemsida framgår att Olympen uppfördes år 1852 och att huset då var Uppsalas första storstadsmässiga hyreshus.

Bostadsrätten är till salu via mäklarbyrån Riksmäklaren och utgångspriset är satt till 13 miljoner kronor. Avgiften till bostadsrättsföreningen ligger på 10 522 kronor i månaden.

Enligt annonsen har lägenheten en boarea om 197 kvadratmeter och är belägen på våning tre av fyra med utsikt över Fyrisån. Objektet kommer med två balkonger i väst som erbjuder en vy över slottet och Domkyrkan.

Interiört finns välbevarade tidstypiska detaljer som renoverats varsamt. Elen i bostaden ska vara nydragen. Av de sex rummen disponeras tre som sovrum varav ett har entré till en balkong. Två av sovrummen vetter mot föreningens innergård.

Bostadsrättens matsal. Bildkälla: Riksmäklaren Bostadsrättens matsal. Bildkälla: Riksmäklaren

Vidare finns ett renoverat kök, en matsal, ett vardagsrum med braskamin, samt ett mindre rum, hall, tvättstuga, en klädkammare, två badrum och en gästtoalett. Det ena badrummet ska vara utrustat med ångbastu.

Inifrån föreningens trapphus. Bildkälla: Riksmäklaren Inifrån föreningens trapphus. Bildkälla: Riksmäklaren

Föreningen registrerades år 1984, har totalt 17 lägenheter och ska vara äkta.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen