Hemnet: Ovanligt stort lägenhetsutbud i Stockholms län

/assets/img/img-4849.jpg
Lägenheter vid Gullmarsplan, Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Efter en rekordnotering i maj fortsatte Hemnets lägenhetsutbud för Stockholms län vara ovanligt stort även i juni och början av juli. Det visar ny statistik från bostadssajten.

Under årets majmånad fanns 9 844 aktiva annonser för lägenheter i Stockholms län på bostadssajten Hemnet, den högsta noteringen för länet en enskild månad så långt tillbaka som sajten har insamlad statistik, alltså sedan år 2014. 

Och en månad senare är utbudet i länet fortfarande på en ovanligt hög nivå. I juni fanns 8 689 lägenheter till salu på Hemnet, vilket är den högsta juninoteringen för länet så långt tillbaka som det finns statistik. Detsamma gäller för lägenhetsutbudet cirka en vecka in i juli 2022, då det uppgick till 4 617 objekt och därmed blev den högsta noteringen för den tiden på året sedan 2014.

Utbudet av lägenheter i länet under årets junimånad är nära exakt 20 procent större än motsvarande period innan pandemin. Jämför man istället årets noteringen för månaden med juni 2014 syns en ökning med 44 procent.   


Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen