Stockholm: Förskolelokaler i Aspudden blir bostadsrätter

/assets/img/55412964-aspudden.jpg
Aspudden i Stockholm. Foto: Mostphotos
 

Lokaler i Aspudden där en kommunal förskola huserat i många år ska göras om till bostadsrätter. Det skriver Mitt i Söderort.

Kommunala förskolan Gladan har under många år hyrt lokaler av Brf Ljungspoven med hus centralt i Aspudden, Stockholms kommun, men vid en stämma som föreningen nyligen höll ska beslut ha fattats om att omvandla lokalerna till bostadsrätter. Det står att läsa i lokaltidningen Mitt i Söderort.

Förutom bostadsrätterna som planeras är tanken att det ska finnas en lokal för uthyrning.
– Eftersom vi har som policy att hyra ut till verksamheter som hela Aspudden har glädje av hoppas vi kunna hitta en ny hyresgäst som bidrar till utvecklingen av Aspudden, framför styrelsen i en kommentar till Mitt i.

För tidningen berättar brf-styrelsen även att beslutet var enhälligt och att många medlemmar deltog vid stämman. Bakgrunden till initiativet ska vara att kommunens stadsdelsförvaltning meddelat att förskolan kommer stängas till hösten på grund av ett minskande antal barn i stadsdelen.

Brf Ljungspoven finns, enligt föreningens hemsida, på adressen Lilla Aspuddsvägen och har totalt 114 lägenheter och 22 lokaler.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen