Brf i Söderort har köpt fastighet av allmännyttan

/assets/img/restate.png
Den förvärvade fastigheten på Havsörnsvägen i Fagersjö. Pressbild Restate
 

En bostadsrättsförening i Söderort i Stockholm har förvärvat en fastighet av allmännyttiga Familjebostäder för 149 miljoner kronor. Detta enligt ett pressmeddelande från föreningens ombud Restate.

I förra veckan ägde en ombildningsaffär rum mellan en brf i södra Stockholm och allmännyttiga Familjebostäder, där föreningen via ombudet Restate förvärvade en fastighet i Fagersjö för 149 miljoner kronor.

Ombildningsföretaget Restate var även med och bildade föreningen i slutet av 2018, efter besked om att området Fagersjö i Söderort kunde bli aktuellt för ombildning inom ramen för Stockholm stads ägardirektiv.
– Efter en mer än två år lång resa, till större delen genomförd i en helt ny omvärldssituation, så är det glädjande att de boende nu äntligen kunnat köpa sina hem med bostadsrätt och i detta påbörja en bostadskarriär inom ägt boende. För staden innebär affären medel att omsättas i fler väl behövda bostäder och utveckling av befintligt bestånd, säger Louise Rasmussen på Restate i ett pressmeddelande från företaget.

Den förvärvade fastigheten är belägen på bostadsrättsföreningens två adresser på Havsörnsvägen i Fagersjö inom Stockholms kommun och består av 68 lägenheter samt en lokalyta om 32 kvadratmeter. Boytan uppgår till 5 462 kvadratmeter och tomtarealen är 5 334 kvadratmeter stor.

Vidare ska HSB Stockholm ha utsetts till föreningens ekonomiska och tekniska förvaltare.

Stockholms stads bostadsbolag Familjebostäder uppges hittills ha erbjudit 22 föreningar att förvärva fastigheter för ombildning till bostadsrätter. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen