Bostadsrättspriserna sjunker i Göteborgs stad

/assets/img/mostphotos/63912965-eriksberg-vinter-tid.jpg
Göteborg. Foto: Sten-Åke Lindbäck/Mostphotos
 

I Göteborgs stad har bostadsrättspriserna sjunkit den senaste tremånadersperioden. Detta enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Enligt Svensk Mäklarstatistik har bostadsrättspriserna i Göteborgs stad sjunkit med 5,3 procent mellan november 2023–januari 2024. I tre av de tio områdena i Göteborg har priserna dock stigit eller lämnats oförändrade. Detta gäller för Norra Hisingen där priserna stigit med 2,3 procent och Västra Göteborg där prisökningen varit 3,3 procent. I Örgryte-Härlanda har priserna inte rört sig åt något håll. 


Störst prisnedgång noterades i Kortedala-Nylöse med 7,4 procent. Även i centrum har priserna sjunkit, där med 6,7 procent. I centrala Göteborg har prisförändringen varit minus 5,9 procent enligt Svensk Mäklarstatistik.


Den senaste tremånadersperioden har 1 623 bostadsrätter sålts i Göteborgs stad. Genomsnittspriset för en bostadsrätt är 3 093 000 kronor och det genomsnittliga kvadratmeterpriset ligger på 47 617 kronor. 


Trots att prisutvecklingen den senaste tremånadersperioden ligger på minus är prisförändringen på årsbasis positiv – den ligger på plus 2,6 procent. Den månatliga statistiken samlas in, bearbetas och produceras av Statistiska centralbyrån (SCB) på uppdrag av Mäklarstatistik.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen