Bopriserna i Stockholm oförändrade

/assets/img/mostphotos/60883986-sunset-over-riddarholmen-church-in-old-town-stockholm.jpg
Stockholm. Foto: Mostphotos
 

Enligt Danske Banks boprisindikator har priserna på bostadsrätter i Stockholms stad varit oförändrade under mars. Större lägenheter gick dock upp en aning i pris.

Priserna på bostadsrätter i Stockholms kommun var under mars månad kvar på samma nivå som i februari, enligt Danske Banks boprisindikator. Justeras siffrorna efter säsong går det att se att priserna dock sjönk med 0,3 procent. 

–Stockholms bostadsrättspriser var återigen i det närmaste oförändrade i mars efter att ha stått stilla i februari. Det framstår som nästan obegripligt att bostadspriserna på detta sätt trotsar tyngdlagen i ett läge där Riksbanken kommer att lyfta styrräntan till över fyra procent fram till sommaren, där reallönerna faller mer än väntat och där hushållens likvida finansiella sparande till stor del redan utnyttjats. Mot den bakgrunden tror vi priserna faller mer än i tidigare bedömningar, säger Michael Grahn, chefsekonom på Danske Bank, i ett pressmeddelande från banken. 


Danske Bank lyfter även att priserna på bostadsrätter i storleksklassen 40–60 kvadratmeter steg med en procent. I ett pressmeddelande skriver banken även att omsättningen fortsätter att hålla samma nivå, vilket är betydligt bättre jämfört med snittet för hela Sverige. 


Banken spår att bostadspriserna kommer sjunka kommande månader då effekten av räntehöjningen inte riktigt slagit till ännu. De tror att Riksbanken kommer höja styrräntan till 4.25 procent vilket kommer ge bolåneräntor på runt 5,25 procent. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen