Valueguard: Boprisnedgång i två storstäder i början av september

/assets/img/49894354-hanvterkargatan-i-stockholm.jpg
Lägenheter i Stockholm. Foto: Maria Groth / Mostphotos
 

Efter att ha stigit i augusti sjönk priserna på bostadsrätter i Stockholm och Göteborg under första halvan av september. Det visar ny statistik från Valueguard.

I augusti 2022 ökade Valueguards prisindex (HOX) för bostadsrätter i två storstäder. För Stockholm noterades plus 1,4 procent, i Göteborg steg priserna med 0,1 procent, medan resultatet för Malmö landade på minus 0,2 procent. Det står att läsa på statistikproducentens hemsida.

Där presenteras också statistik för utvecklingen i Stockholm och Göteborg under första halvan av augusti. Den visar att bostadsrättspriserna i Stockholm minskade med 0,4 procent jämfört med hela augusti. För Göteborg blev noteringen minus 1,3 procent.

Sedan i våras har priserna på bostadsrätter i huvudstaden sjunkit med över tio procent, enligt Valueguard. Det är också där som bostadsrättspriserna tappat mest under perioden.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen