Valueguard: Stigande priser på svenska bostadsrätter

/assets/img/img-4596.jpg
Lägenheter i Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Första halvan av februari innebar stigande bostadsrättspriser i landets två största städer. Under årets första månad steg de genomsnittliga priserna på bostadsrätter i landet och bland storstäderna skedde den största uppgången i Malmö. Det visar ny statistik från Valueguard.

Enligt statistikproducenten Valueguards bostadsrättsindex (inom HOX) för januari i år steg lägenhetspriserna med i snitt 1,6 procent på riksnivå. I Stockholm och Göteborg ökade priserna med 1,6 procent, samtidigt som en uppgång om 3,1 procent noterades för bostadsrätter i Malmö.


Efter säsongsjustering blir resultatet för prisutvecklingen av svenska bostadsrätter i snitt plus 0,3 procent.

Valueguard har också släppt statistik för första halvan av februari avseende prisutvecklingen på bostadsrätter i landets två största städer. Den visar på en uppgång om 1,9 procent i Stockholm och plus 1,2 procent för Göteborg, med resultatet för hela januari som utgångspunkt.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen