Stockholm: Prisuppgång och hög omsättning på bostadsrätter

/assets/img/img-4503-1643891737.jpg
Lägenheter i Stockholms kommun. Foto: Linda Myrin
 

Bostadsrättspriserna i Stockholms kommun gick upp under januari, samtidigt som omsättningen på lägenheter var hög. Det visar ny statistik från Danske Bank.

För bostadsrättsmarknaden i Stockholm innebar årets första månad både hög omsättning och prisuppgång. Priserna på bostadsrätter i kommunen ökade med i snitt 0,8 procent under januari, eller 0,4 procent efter säsongsrensning. Det visar Danske Banks senaste boprisindikator.

Även om en genomsnittlig prisuppgång har noterats för månaden så stod utvecklingen för lägenheter inom vissa storleksklasser stilla: Bostadsrätter med boytor på 30-40 kvadratmeter samt större lägenheter på över 100 kvadratmeter.

Vidare låg omsättningen av bostadsrätter i Stockholms kommun på samma nivå som fjolårets rekordnotering för januari, då den låg på runt 30 procent fler bostadsrätter jämfört med en genomsnittlig januarimånad åren 2016-2019. Enligt Danske Bank så syns än så länge inga tecken på att omsättningen kommer mattas av.

Undersökningen Boprisindikatorn från Danske Bank baseras på statistik från bostadssajten Hemnet. Indikatorn ger även en prognos om utfallet av Valueguards Housing Index (HOX) för bostadsrätter i Stockholm.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen