Valueguard: Stigande bopriser i Stockholm och nedgång i Göteborg

/assets/img/img_e3951.JPG
Bostadsrättsannonser i skyltfönster, Stockholm. Foto: Linda Myrin
 

Ny prisstatistik från Valueguard för början av september visar på uppgång för bostadsrätter i Stockholm, samtidigt som priserna sjönk något i Göteborg.

Den 21 september släppte Valueguard ny statistik för boprisutvecklingen i landet som finns samlad i deras boprisindex HOXSWE. Där framgår bland annat att bostadsrättsindex ökade med en procent på riksnivå i augusti, säsongsjusterat blir resultatet plus 0,8 procent.

För storstäderna Stockholm och Göteborg finns även statistik för första halvan av september, som indikerar uppgång om 0,8 procent i huvudstaden samtidigt som en nedgång om 0,1 procent noterades i Göteborg.

Noteringen för Stockholm avseende hela augusti landade på plus 1,1 procent och för bostadsrätter i Göteborg blev resultatet plus 0,9. I Malmö stod priserna stilla under samma period.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen