Uppåt för bopriser i landet

/assets/img/mostphotos/35341184-bostader-fastigheter_.jpg
Bostäder i Stockholm. Foto: Mostphotos
 

Priserna på bostadsrätter i Sverige gick upp med en procent i snitt under januari. Bland storstäderna noterades den största uppgången i centrala Stockholm och Stor Malmö. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Det genomsnittliga priset för en bostadsrätt i landet steg med en procent under januari, och ingen nedgång noterades bland storstäderna under perioden. I centrala Stockholm och Stor Malmö gick priserna upp med två procent i snitt, samtidigt som priserna ökade med en procent i centrala Malmö. För övrigt stod priserna stilla på storstadsnivå. Det visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik som släpptes den sjunde februari 2020.

Medelpriset per kvadratmeter för en bostadsrätt i landet landade på 41 216 kronor för januari, och antalet sålda bostadsrätter uppgick till 8 900 under samma månad. 

På årsbasis ligger den genomsnittliga prisutvecklingen för bostadsrätter i Sverige nu på plus sex procent. 


            Prisstatistik för bostadsrätter i Sverige, januari 2020: 

            Källa: Svensk Mäklarstatistik 


Svensk Mäklarstatistik beräknar den senaste månadsförändringen genom ett medelvärde för de tre senaste månaderna, viktat efter antalet försäljningar, som jämförs med vad motsvarande värde var en månad tillbaka i tiden. Detta redovisas sedan som ett glidande medelvärde. Resultatet för den senaste månaden är preliminärt. Statistiken tas fram månatligen av Statistiska Centralbyrån (SCB) på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen