Rökfria balkonger införs i Tyresö

/assets/img/mostphotos/4226153-smoking.jpg
Foto: Mostphotos
 

Dags att fimpa, tycker Tyresö Bostäder som inför rökförbud för både nyproduktion och befintliga lägenheter. Målet är att få hela beståndet rökfritt. Det skriver tidningen Hem & Hyra.

Vid ett styrelsemöte tidigare i år beslutade Tyresö Bostäder att införa en avtalspunkt för nya kontrakt, om förbud mot rökning i lägenheter, på balkonger eller nära husen där det kan störa andra hyresgäster. I dagsläget har bolaget 3000 lägenheter. Detta enligt tidningen Hem & Hyra den fjärde juni. Bakomliggande orsaker till beslutet är bland annat de stora saneringskostnader som följt av att personer rökt i lägenheter, grannars klagomål och brandrisken.

Andra bostadsbolag har tidigare förbjudit rökning i nyproducerade bostäder, men att det även ska gälla för de som flyttar in i en äldre lägenhet är ovanligt.

Berörda fastigheter är nyproduktionen på Temyntan och Hasselbacken, och planen är också att stegvis införa förbudet i bolagets befintliga bestånd. När detta ska införas är ännu inte bestämt.

På Tyresö Bostäders hemsida kan man läsa att målet på längre sikt är att alla lägenheter i deras bestånd ska bli rökfria:

"Vi är övertygade om att det ökar trivseln och bidrar till en bra grannsämja och vi hoppas att våra befintliga och kommande hyresgäster ser positivt på at vi inför rökfria kontrakt."

Boende med avtal sedan tidigare kommer även fortsättningsvis ha rätt att röka i sina lägenheter.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen