Toppnotering för antal sålda lägenheter i maj

/assets/img/mostphotos/18125534-kungsbro-strand-vid-klara-sjo_.jpg
Bostäder i Stockholm. Foto: Mostphotos
 

Förra månaden toppade försäljningen av bostadsrätter i Sverige, rapporterar SvD. Då noterades det högsta antalet försäljningar sedan år 2013, då Hemnet började mäta.

Enligt statistik från bostadssajten Hemnet, som tidningen Svenska Dagbladet (SvD) tagit del av, såldes det nära 10 000 bostadsrätter i landet under maj. Noteringen är den högsta uppmätta i kategorin sedan bostadssajten började mäta år 2013.

Utbudet på bostadsmarknaden har sedan en tid tillbaka varit ovanligt högt, till följd av svag prisutveckling och tröga försäljningar. Dock går det att skönja en ljusning i resultatet för maj. För SvD berättar Erik Holmberg, analytiker på Hemnet, att det under månaden låg omkring 24 000 bostadsrätter ute till försäljning på bostadssajten, samtidigt som 9 930 såldes.
– Köparna anammar det nya prisläget ganska snabbt, medan säljarna ligger kvar längre i de gamla priserna. Nu verkar det som att både säljare och köpare i högre utsträckning accepterar prisbilden, säger Erik Holmberg i en kommentar till SvD. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen