Bred uppgång för svenska bopriser

/assets/img/mostphotos/1330273-malmo-western-harbor.jpg
Malmö. Foto: Mostphotos
 

Förra månaden noterades uppgående bopriser på flera håll i Sverige. I Malmö steg bostadsrättsindex mest, med 1,2 procent enligt Valueguards senaste mätning.

I maj steg prisindex (HOXSWE) för privatägda bostäder i landet med 0,7 procent, samma resultat noterades även för villor. Bostadsrättsindex gick upp med 0,6 procent på riksnivå under samma period, och med 0,8 procent i Stockholm. Det framgår av Valueguards hemsida. I Göteborg blev bostadsrättsindex 0,9 procent högre i maj, medan en uppgång om 1,2 procent noterades i Malmö.

Under de två första veckorna i juni sjönk index för bostadsrätter i Göteborg med en procent, medan prisutvecklingen för bostadsrätter i Stockholm stod still, med en “tendens till uppgång”. För Malmö saknas uppgift avseende början av juni.

Indexet HOX baseras på en teknologi som tar hänsyn till bostadstyp och mäter den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden. Nasdaq OMX Valueguard-KTH Housing Index (HOX) har utvecklats i samarbete med KTH. Indexet distribueras av Nasdaq OMX och bygger på data från Svensk Mäklarstatistik AB och Lantmäteriet. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen