Här har bostadspriserna ökat mest i Stockholm

/assets/img/mostphotos/9576443-farsta-station.jpg
I Farsta har priserna på bostäder ökat mest. Foto: Ove Nordström, Mostphotos.
 

Under de senaste tio åren har bostadspriserna ökat på de flesta håll i landet. I just Stockholmsområdet har priserna på vissa platser ökat med mer än 100 procent, skriver StockholmDirekt.

Även om bostadspriserna gått ner de senaste två åren har de under en tioårsperiod ökat markant. På vissa platser i Stockholm har priserna på bostadsrätter ökat med över 100 procent. Det skriver Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som tittat på siffror från Svensk Mäklarstatistik.

 

Det område som ökat mest i pris är Farsta/Vantör där kvadratmeterpriset i genomsnitt har gått upp med 112 procent. På andra plats kommer Brännkyrka-Skärholmen med 108 procent och som trea kommer Spånga-Kista med 102 procent. Att priserna ökat just i områden en bit utanför Stockholms innerstad är för att köparna där får lite mer yta för pengarna, skriver nyhetsportalen StockholmDirekt.

 

Fastän områdena utanför innerstan ökat mest i pris är bostäderna som dyrast mitt i centrala Stockholm. Vasastan och Östermalm är dyrast, med ett kvadratmeterpris på cirka 93 000 kronor respektive drygt 92 000 kronor i genomsnitt. Lite billigare är det på Södermalm och Kungsholmen där genomsnittspriset per kvadratmeter landar på 82 000 kronor och 84 000 kronor.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen