SBAB sänker listräntor för kortare bolån

/assets/img/ritning-sbab-1580829813.jpg
Foto: Linda Myrin
 

Banken SBAB justerar ned listräntorna för rörliga bolån bundna på tre månader. Även för ettåriga och tvååriga bolån sänks räntorna. Detta enligt ett pressmeddelande.

Från och med den 22 januari i år sänker banken SBAB listräntor på bolån med tre olika bindningstider, i samtliga fall handlar det om en nedjustering med 0,05 procentenheter. För rörliga lån bundna på tre månader hamnar boräntan på 5,07 procent, medan räntan för ettåriga lån landar på 4,82 procent och för bolån bundna på två år ligger räntan nu på 4,31 procent.

Dagens sänkning av listräntor blir bankens tredje för i år.
– Vi förstår att det senaste årets ränteuppgångar medför en hård belastning för vissa hushåll. Vår ambition är att ha en följsamhet mellan bolåneräntor och upplåningskostnader – och samtidigt kunna erbjuda konkurrenskraftiga bolån, därför sänker vi nu räntorna för tredje gången, säger SBAB:s vd Mikael Inglander i ett pressmeddelande från banken. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen