Sänkt boränta hos en av storbankerna

/assets/img/mostphotos/5211027-bankkontor-seb.jpg
Foto: Roland Magnusson / Mostphotos
 

Nu sänker storbanken SEB listräntan för bolån bundna på två år, rapporterar Privata Affärer via Nyhetsbyrån Direkt.

Från och med den 14 april i år sänker storbanken SEB sin listränta för bolån med bindningstiden två år. Räntan justeras ned med 0,60 procentenheter för att landa på 4,24 procent, medan låneräntor för resterande bindningstider lämnas orörda. Det rapporterar tidningen Privata Affärer via Nyhetsbyrån Direkt​. Informationen ska ha hämtats från bankens egen hemsida.

Senaste gången som SEB justerade bolåneräntor var 21 februari 2023. Då höjde banken listräntan för rörliga bolån med 0,40 procentenheter, till 4,99 procent. För övriga bindningstider höjdes räntor inom intervallet 0,05–0,45 procentenheter.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen