Stora skillnader mellan bankernas snitträntor

/assets/img/mostphotos/47689019-pa-promenad-pa-ostermalm-i-stockholm.jpg
Foto: Maria Groth/Mostphotos
 

Under april sjönk snitträntorna på bolån generellt, men skillnaden mellan den långivare som erbjuder lägst snittränta och den som har högst ökade. Detta enligt tidningen Privata Affärer.

I april i år låg snitträntan på bolån med tre månaders bindningstid i genomsnitt på 1,39 procent. Det är 0,01 procentenheter lägre än i mars. Privata Affärer skriver nu att det är stora skillnader mellan den aktör som har lägst snittränta och den aktör som har högst.

 

Den aktör med lägst snittränta är bolåneinstitutet Stabelo. Där ligger snitträntan på 1,13 procent, en nedgång med 0,01 procentenheter sedan förra månaden. Den högsta snitträntan återfinns hos Nordea, där räntan ligger på 1,74 procent. Snitträntan har gått upp 0,01 procentenheter jämfört med i mars.

 

Skillnaden mellan Stabelos och Nordeas snitträntor på bolån med tre månaders bindningstid är 0,61 procentenheter. Om en låntagare har ett lån på två miljoner kronor blir det drygt 1 000 kronor dyrare i månaden om man har den högsta snitträntan jämfört med den lägsta.


  Bankernas snitträntor på bolån under april:  

Källa: Compricer

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen