Här byggs det nytt i Göteborg

/assets/img/mostphotos/image-3.269034.156384.20240206063418.jpg
Hovås Tak. Foto: Nordr
 

Det kommer att bli många nya bostadsrätter i Göteborg, bland annat i Hovås och och Prästgårdsängen. Detta enligt Mitt i Göteborg.

Det planeras för många nya bostäder i Göteborg. Det är både hyres- och bostadsrätter som ska byggas och ett av bostadsrättsprojekten är Ängås platå. Detta projekt med 100 bostadsrätter samt 100 småhus i äganderättsform ska byggas mellan Tynnered och Järnbrott. Detta skriver Mitt i Göteborg. 


Ett bostadsprojekt med enbart bostadsrätter är Hovås Tak. I Hovås, i sydvästra Göteborg, ska 58 bostadsrätter i form av takvillor och lägenheter byggas. Bostäderna ska ha en gemensam takterrass och kommer ligga i sluttningen upp mot Uggleberget. Inflyttningen är planerad att börja under sommaren i år. Även i Hjällbo centrum byggs 140 bostadsrätter, detta i regi av Egnahemsbolaget. Det finns även flera byggen som kommer att ha blandad upplåtelseform, enligt Mitt i. I Uggledal, i Askim, ska 650 bostäder byggas där 291 stycken ska vara bostadsrätter. Detta beräknas vara färdigt år 2025. Några andra projekt som består av både hyres- och bostadsrätter är Prästgårdsängen och Skra Bro-Björnlanda. I Prästgårdsängen ska 400 hyresrätter och 40 bostadsrätter byggas och i Skra Bro-Björnlanda ska 750 bostäder av blandad upplåtelseform uppföras.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen