JM bygger ägarlägenheter på Kungsholmen

/assets/img/mostphotos/facetten.jpg
Pressbild: JM
 

Att byggbolag uppför ägarrätter har blivit ett allt vanligare fenomen i Sverige och nu går JM ut och berättar att de ska starta sitt första ägarrättsprojekt i Stockholms innerstad, närmare bestämt på Kungsholmen, enligt Byggvärlden.

Sedan 2014 har JM byggt 173 ägarlägenheter och har 700 under produktion. Ett av dessa projekt är Facetten på Kungsholmen. Det är ett kvarter bestående av två hus med sju våningar i varje och totalt 65 lägenheter, rapporterar Byggvärlden. Redan nu är snart alla bostäder sålda.

– Det har varit ett jättehögt tryck. I grunden är det ju samma typ av bostäder, sett till kvalitet och material, som vi alltid erbjuder, men kombinationen med det unika läget och upplåtelseformen har tilltalat många, säger Carina Bossi, projektledare på JM, region Bostad Stockholm stad, till tidningen.


JM berättar för Byggvärlden att de märkt av en ökad efterfrågan i hela landet. Främst är det i Stockholm byggbolaget satsar på ägarrätter. JM uppskattar att 15 procent av deras bostadsbestånd består av ägarlägenheter, resten är bostadsrätter. Dock tror företaget att de kommer utöka med fler ägarlägenheter framöver.

– Det är kunder som värderar den egna rådigheten, att få hyra ut och att slippa gemensamma lån och åtaganden i föreningen. Men vissa kunder har helt enkelt fallit för läget och köper en ägarlägenhet av den anledningen, menar Olof Pettersson Herold, konceptansvarig för ägarlägenheter på JM.


Inflyttning i projekt Facetten beräknas till nästa år.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen