Över 100 nya bostäder byggs i Åkersberga

/assets/img/mostphotos/tfpjvru9e038ejedwkfg.jpg
Brf Koltrasten. Pressbild: OBOS
 

OBOS fortsätter utvecklingen av bostäder i Valsjöskogen i Åkersberga. Nu ska ytterligare 140 bostäder uppföras i området och då främst bostadsrätter, enligt ett pressmeddelande.

I norra Stockholm intill kusten ligger Åkersberga och Valsjöskogen. Där har OBOS tidigare byggt bostadsrätter, i Brf Skogsgungan. Nu ska fler bostäder byggas, i bland annat projekten Brf Koltrasten och Brf Blåbärsbacken. 


Brf Koltrasten är enligt ett pressmeddelande från bostadsutvecklaren redan ute till försäljning och beräknas få en inflytt under sommaren 2023. Koltrasten blir en fortsättning på den tidigare etappen Brf Bofinken med 26 bostäder. Den nya föreningen får 22 bostadsrätter i form av parhus på 105 kvadratmeter vardera. 


Nästa projekt på tur, Brf Blåbärsbacken, inrymmer 20 bostäder i parhus på 107 kvadratmeter samt 19 villor. Projektet går ut till försäljning i vinter.

– I Brf Blåbärsbacken kommer vi att bygga parhus från OBOS koncept Start Living, samt villor från Start Living och SmålandsVillan – allt i bekvämt bostadsrättsformat, säger Malin Bloom, projektutvecklare på OBOS, i pressmeddelandet. 


Utöver de tidigare nämnda projekten ingår även Valsjövillorna med 14 villor, Brf Valsjöskogen med 29 bostäder och Björkbacken med tio villor. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen