Besqab uppför 100 bostadsrätter i Solna

/assets/img/mostphotos/utmarkta_platser_grid_100_bagartorp_webben_.jpg
Pressbild Besqab
 

I Solna, närmare bestämt i Bagartorp, har Besqab nyligen fått grönt ljus att ta nästa steg med sina planer på nya bostäder. Detta rapporterar Fastighetsvärlden.

I Solna i norra Stockholm ligger Bagartorp, nära Järva krog och pendeltågsstationen Ulriksdal. Där har en detaljplan rörande 230 bostäder, varav cirka 100 bostadsrätter, fått grönt ljus av kommunfullmäktige. Detaljplanen innefattar ett hus med 17 våningar, ett lägre punkthus på nio våningar och två lamellhus på sju våningar, skriver Fastighetsvärlden. 


Det är Besqab som står bakom planerna på bostadsrätterna och deras bostäder ska få miljömärkningen Svanen. Storleken på lägenheterna kommer variera från ett–fyra rum och kök. Inflyttningen sker preliminärt under det fjärde kvartalet 2023. 


Syftet med att bygga nytt i Bagartorp är all länka samman stadsdelen med Järvastaden och Nya Ulriksdal. Området ska få en uppfräschning med fler grönytor och bättre cykel- och gångvägar. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen