Nya bostäder i centrala Sundsvall – från Oscar Properties

/assets/img/36875551-the-pipes-of-sundsvall.jpg
Bild från Sundsvall. Foto: Mathias Kilman / Mostphotos
 

Bostadsutvecklaren Oscar Properties planerar för runt 200 nya bostäder i centrala Sundsvall, både hyresrätter och bostadsrätter. Bakgrunden är ett förvärv av tre byggrätter för bostadsproduktion i staden. Detta enligt ett pressmeddelande från utvecklaren.

I ett pressmeddelande från Oscar Properties finns informationen att bostadsutvecklaren förvärvar tre byggrätter för nyproduktion av bostäder vid Norra Kajen i centrala Sundsvall.  Planen är att bygga både hyresrätter och bostadsrätter i området, beläget intill Sundsvallsfjärden.
– Vi ser en betydande potential i att etablera oss på attraktiva områden i hela Sverige, där vårt främsta fokus är att bygga bostäder av hög kvalitet med fokus på design, som många har råd med. Det är därför mycket glädjande att vi nu förvärvar flera byggrätter i Sundsvall där avsikten är att bygga såväl bostads- som hyresrätter, säger Oscar Properties vd Oscar Engelbert i pressmeddelandet.

Den gällande detaljplanen för byggrätterna beräknas möjliggöra för runt 200 nya bostäder som kommer utvecklas av Oscar Properties dotterbolag Norrterna. 

Första inflyttning är planerad att äga rum under första kvartalet 2023.


Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen