Nya bostadsrätter från JM i centrala Lund

/assets/img/lund_picknick_hela-omradet.jpg
Visionsbild av hela området, Kv Picknick. Visionsbild från JM
 

Byggbolaget JM uppför 96 bostadsrätter i Vipeholmsparken i centrala Lund. Inflyttning i projektet planeras kunna påbörjas i slutet av årets första kvartal.

I Vipeholmsparken i centrala Lund bygger JM 96 bostadsrätter som ska ingå i kvarteret Picknick, byggbolagets första nya bostadskvarter i området. Det står att läsa på JM:s hemsida.

När kvarteret är färdigställt kommer det bestå av fyra flerbostadshus om 5-6 våningar med totalt 96 lägenheter. I övrigt ska husen vara Svanenmärkta och energieffektiva. Platsen där de uppförs ligger vid Vipeholmsparkens östra entré.

Så här kan ett vardagsrum i en bostad inom Kv Picknick komma att se ut. Bildkälla: JM Så här kan ett vardagsrum i en bostad inom Kv Picknick komma att se ut. Bildkälla: JM

Bostadsrätterna byggs i storlekar från två upp till fem rum och kök. De flesta lägenheterna får hörnläge och även mindre bostäder uppges få stor, egen balkong.

Under husen blir det bilgarage med möjlighet för boende att hyra egen parkeringsplats. Området ska också utrustas med parkering för bilar tillhörande en bilpool.

För de med cykel kommer det finnas cykelförvaring under tak på bostadsrättsföreningens gård. Bostadsrättsföreningen uppges också ha ett extrarum för gäster som medlemmarna kan boka.

Vidare ska två av föreningens flerbostadshus, nummer tre och fyra, innehålla "intelligenta hem". Det innebär bland annat att de boende kan vakna upp till färdigbryggt kaffe, tända och släcka belysning kopplad till smarta uttag i bostaden via en app eller med rösten, samt låsa ytterdörren.

Enligt JM:s hemsida är försäljningen av bostadsrätterna i Picknick pågående, med priser från 1 700 000 - 5 100 000 kronor. Månadsavgiften ligger på drygt 3 000 kronor upp till knappt 6 000 kronor. Inflyttning i projektet planeras kunna starta i mars 2021. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen