Sollentuna får 160 nya lägenheter

/assets/img/mostphotos/wsp2zomzdsthmigmba11.jpg
Kvarteret Tårpilen. Pressbild från OBOS
 

I centrala Sollentuna ska OBOS bygga 160 bostadsrättslägenheter. Projektet blir en viktig del av bolagets medlemssatsning, enligt ett pressmeddelande.

OBOS har nyligen förvärvat en byggrätt i centrala Sollentuna. Där ska bostadsutvecklaren uppföra 160 bostadsrätter i form av lägenheter i Kvarteret Tårpilen, enligt ett pressmeddelande.
– Vi ser fram emot att tillföra fina bostäder i en expansiv del av Stockholmsregionen. Från OBOS är vi också glada över en affär där vi redan om några månader kan erbjuda våra kunder och medlemmar möjlighet att köpa bostäder i ett eftertraktat läge i Sollentuna, säger Sofia Ljungdahl, VD för OBOS Nya Hem, i pressmeddelandet.  


Projektet genomförs av dotterbolaget OBOS Nya Hem, som är en svensk gren av det norska bolaget som fokuserar på bostadsutveckling i Malmö, Göteborg och Stockholm. Projektet blir en viktig del bolagets lansering av sin medlemssatsning i Sverige. Den 30 november blev det möjligt att bli medlem i OBOS, vilket innebär ett delägarskap. Som medlem har man också förtur på bostäder och kötiden man har avgör när man får köpa. 

Lägenheterna i Kvarteret Tårpilen ska börja säljas under vintern 2021. Bostäderna kommer vara miljöcertifierade och byggas runt en grön innergård. Huset kommer ligga nära både Sollentuna centrum och Edsviken.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen