Ikano Bostad bygger nytt i Partille

/assets/img/mostphotos/partille.jpg
På den inringade fastigheten planerar Ikano Bostad att bygga bostäder. Foto Ikano Bostad
 

I Furulunds centrum i Partille har Ikano Bostad förvärvat en fastighet. Där har de planer på att bygga runt 100 kvadratsmarta bostäder, vilket lutar åt att bli bostadsrätter. Detta enligt ett pressmeddelande.

Sedan 2018 har Partille kommun haft planer på att göra Furulunds centrum i Partille till en mer attraktiv centrummiljö än i dag. Planprogrammet innefattar bland annat utveckling av närservice, kollektivtrafik och cirka 400 nya bostäder. Drygt 100 av dessa bostäder ska Ikano Bostad bygga, enligt ett pressmeddelande från bostadsföretaget. 


Ikano Bank har förvärvat en utvecklingsfatsighet som ingår i den nya detaljplanen för Furulunds centrum. Detta blir Ikano Bostads första projekt i Partille. De 100 bostäderna ska vara kvadratsmarta och byggstarten är planerad att ske under 2023.
– Vi är glada över att få vara med och bidra till utvecklingen av Furulunds centrum. Idag är utbudet av smålägenheter inte så stort i Partille. Med vårt kvadratsmarta tänk kommer vi att komplettera bostadsutbudet i kommunen på ett bra sätt, säger Maria Hagman, bostadsutvecklingschef syd/väst på Ikano Bostad, i pressmeddelandet. 


Vilken upplåtelseform bostäderna kommer att ha är ännu inte beslutat.
– Vi bestämmer inte innan om bostäderna ska bli hyres- eller bostadsrätter. I det här fallet lutar det åt bostadsrätter då det verkar vara störst behov av det i området, berättar Kristina Schoug, ackvisitionschef på Ikano Bostad, för Bostadsrättsnytt. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen