Byggstart för ny brf i Gäddeholm

/assets/img/syrenlunden.png
Visionsbild av Brf Syrenlunden. Pressbild från TB-Gruppen
 

Nu har bygget av Brf Syrenlunden påbörjats i nya Västeråsstadsdelen Gäddeholm. Bakom projektet står TB-Gruppen.

Sydöst om centrala Västerås håller den nya stadsdelen Gäddeholm på att utvecklas, med fastighetskoncernen TB-Gruppen som en av aktörerna. På sikt är planen att stadsdelen ska få 5 000 nya bostäder. 

Albin Samuelsson är affärschef på TB-Gruppen Bostad och berättar för Bostadsrättsnytt att deras projekt Brf Syrenlunden med 16 bostadsrätter precis har byggstartat i området. Bygget påbörjades den femte oktober i år och inflyttning har preliminärt satts till hösten 2021.

Enligt koncernens hemsida kommer bostadsrätterna inrymmas i parhus och kedjehus.    

Försäljningen av projektet startade i mars 2020 och i början av september gick TB-Gruppen ut med informationen att projektet var slutsålt. 

Brf Syrenlunden är koncernens första bostadsprojekt i Gäddeholm. Senare i höst blir det säljstart för ytterligare ett; Brf Herrgårdsbyn med kedjehus, parhus och lägenheter. 
– Nästa etapp, Brf Herrgårdsbyn, säljstartar vi vid månadsskiftet oktober/november. Den bostadsrättföreningen består av fyra parhus och fyra kedjehuslägenheter, samt tolv lägenheter med fyra rum och kök, säger Albin Samuelsson till Bostadsrättsnytt. Han tillägger också att beräknad inflyttning i bostäderna preliminärt har satts till sommaren 2022.

Bostäderna i Brf Syrenlunden har sålts via mäklarbyrån Svensk Fastighetsförmedling, som även kommer att vara ansvarig för försäljningen av Brf Herrgårdsbyn. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen