Veidekke får klartecken för nytt kvarter på Kvarntorget

/assets/img/veidekke_2.jpg
Visionsbild (från syd) av det nya brf-kvarter på Kvarntorget i Uppsala. Bildkälla: Veidekke
 

Tillsammans med Uppsala kommun har Veidekke Eindom tagit fram en detaljplan för ett nytt brf-kvarter på Kvarntorget i Uppsala, och enligt ett pressmeddelande från utvecklaren har planen nu fått grönt ljus.

En detaljplan som tagits fram av bostadsutvecklaren Veidekke Eiendom tillsammans med Uppsala kommun för ett nytt kvarter med bostadsrätter på Kvarntorget antogs av kommunen ifjol, och beslutet har nu vunnit laga kraft. Detta efter att de överklaganden som inkommit inte beviljats prövningstillstånd av högsta instans. Det skriver Veidekke i ett pressmeddelande.  

Situationsplan för det nya kvarteret på Kvarntorget. Bildkälla: Veidekke Situationsplan för det nya kvarteret på Kvarntorget. Bildkälla: Veidekke

I och med beslutet att inte bevilja prövningstillstånd ges Veidekke nu klartecken att påbörja bygget av det nya kvarteret, som planeras komma att ligga intill Kvarntornen.

Kvarntornen i Uppsala innehåller bostadsrätter från NCC. Visionsbild från NCC Kvarntornen i Uppsala innehåller bostadsrätter från NCC. Visionsbild från NCC

Totalt handlar det om runt 70 bostadsrätter i storlekar från ett upp till fyra rum och kök. 
– Vi är naturligtvis väldigt glada över det här beskedet eftersom att det innebär att vi nu kan förverkliga det här projektet, säger Åsa Lagerlöf, försäljningschef Mälardalen på Veidekke Eiendom, i pressmeddelandet.  

Visionsbild (från väst) av det nya brf-kvarter på Kvarntorget i Uppsala. Bildkälla: Veidekke Visionsbild (från väst) av det nya brf-kvarter på Kvarntorget i Uppsala. Bildkälla: Veidekke

Bostadsrätterna ska inrymmas i flerbostadshus med som högst elva våningar. Boende i föreningen uppges bland annat få tillgång till en gemensam takterrass.
– Nu arbetar vi med de sista förberedelserna och under hösten kommer vi presentera den slutliga gestaltningen av de nya bostadshusen vid Kvarntorget. Vår ambition är att skapa något som stärker området som helhet och som samtidigt har en tydlig koppling till det som redan finns på platsen sedan tidigare, säger Stefan Lifvergren, projektutvecklingschef på Veidekke Eiendom, i pressmeddelandet.

Säljstarten för bostäderna är beräknad till 2021. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen