Riksbyggen planerar för ny brf i Vänersborg

/assets/img/tmrw.riksbyggen.korseberg.among.the.nature.copyright.tmrw.se.jpg
Visionsbild från Riksbyggen av Brf Korseberg Fjärd
 

Riksbyggen planerar för en tredje etapp med 54 bostadsrätter i Korseberg, Vänersborg. Det framgår av ett pressmeddelande från bostadsutvecklaren.

Nyligen avslutades försäljningen av Riksbyggens Brf Korseberg Strand i Vänersborg, där inflyttning påbörjas till hösten. Och enligt ett pressmeddelande planerar nu bostadsutvecklaren för den tredje etappen i området: Brf Korseberg Fjärd med 54 lägenheter.

Bostadsrätterna i etapp tre ska inrymmas i ett flerbostadshus med fem till sju våningar. Lägenheterna byggs i storlekarna från ettor till femmor, och uppges få inglasade balkonger i sydväst med utsikt över Vassbotten. Säljstarten för projektet är preliminärt satt till i höst.  

Visionsbild från Riksbyggen av Brf Korseberg Fjärd Visionsbild från Riksbyggen av Brf Korseberg Fjärd

Föreningen kommer också att ha övernattningslägenhet och gemensam uteplats med pergola, som är en typ av öppet uterum. Det ska även byggas garage, carport och utomhusparkering för bilar med runt tio elbilsplatser.  

– Vi har haft ett stort hållbarhetstänk i planeringen av Brf Korseberg Fjärd. Till exempel blir det solceller på taket och huset byggs för att kunna certifieras enligt Miljöbyggnad nivå silver. Det har även gjorts en ekosystemtjänstanalys som bland annat resulterat i att det bland annat blir odlingslådor på balkonger och sedumtak på komplementbyggnader, säger Andreas Ander, projektledare på Riksbyggen, i pressmeddelandet.

Sedan den första oktober 2017 omfattas köpare av Riksbyggens Trygghetsfilosofi. Det gäller för de som någon gång från och med detta datum och framåt tecknat avtal för en nyproducerad bostad via Riksbyggen. Till exempel ingår rätt till framflyttning av tillträdesdag med tre månader, alternativt rätt till tolv fria månadsavgifter, och rätt att frånträda avtal. Det finns också sätt att kombinera vissa av de möjligheter som erbjuds. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen