105 bostadsrätter byggs i Orminge centrum

/assets/img/mostphotos/121ac6b120e39dba78771cb6d4f1e41d.jpg
Bostäder i Orminge centrum. Pressbild från Lindbäcks
 

Byggföretaget Lindbäcks ska bygga 105 bostadsrätter i Orminge centrum i Nacka. Det blir andra etappen i vad som kallas Nybackakvarteren, skriver Lindbäcks i ett pressmeddelande.

I Orminge, som är stadsdelscentrum för Saltsjö-Boo i Nacka, kommer Lindbäcks bygga totalt 160 nya bostadsrätter. Detta görs på uppdrag av Aros Bostad. Nyligen färdigställdes den första etappen i det så kallade Nybackakvarteren där 58 bostäder ingår. Nu ska ytterligare 105 bostäder byggas.
– Vi är stolta över att vara del av utvecklingen i den här expansiva delen av Nacka kommun. Området runt Orminge Centrum kommer att bli väldigt trevligt med många nya bostäder och uppgradering av både kommersiella lokaler och infrastruktur. Våra första bostäder har tagits emot väl av marknaden så vi ser fram emot att snart kunna starta nästa etapp, säger Fredrik Möllerberg, projektchef på Aros Bostad, i ett pressmeddelande. 


Av pressmeddelandet framgår även att den andra etappen i Lindbäcks byggprojekt, kallat O2 Orminge, ska bestå av nio flerbostadshus. Husen kommer ha stommar och fasader av svenskt trä. Att ta sig in till centrala Stockholm från Orminge centrum tar drygt 20 minuter.
– Nybackakvarteren är ett mycket fint projekt med yteffektiva lägenheter och med en närmiljö som inbjuder till spontana möten mellan de boende. Kombinerat med närhet till natur, service och kommunikationer kommer Aros att ha skapat ett attraktivt boende, säger Fredrik Egger, projektutvecklare på Lindbäcks.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen