Sigtuna kan få ny brf med stadsradhus

/assets/img/steninge-slottsby-sigtuna.jpg
Steninge slott i Sigtuna. Pressbild Blooc
 

I Sigtuna utanför Stockholm planeras det för en ny brf med 32 stadsradhus. Bakom bostadsprojektet står Blooc och SHH Bostad.

Bostadsutvecklaren Blooc och SHH Bostad har tecknat ett avtal om att tillsammans utveckla nya bostäder i Steninge Slottsby, belägen i Sigtuna utanför Stockholm. Projektet har fått namnet Brf Slottsträdgården och är tänkt att bli en förening med 32 stadsradhus ritade av Bloocs arkitekter. 

Stefan Gustavsson och Henni Ruohonen, Blooc, och Johan Spång, SHH Bostad. Pressbild Blooc Stefan Gustavsson och Henni Ruohonen, Blooc, och Johan Spång, SHH Bostad. Pressbild Blooc

Radhusen planeras bli 99 kvadratmeter stora med ett entréplan för sociala aktiviteter och ett våningsplan av mer privat karaktär. Totalt ska de inrymma fyra sovrum per hus. 
– Vi ser fram emot att utveckla Brf Slottsträdgården tillsammans med Blooc. De har precis som vi lång erfarenhet av att utveckla prisvärda och välplanerade hem med modern inredning och tilltalade design till ett bra pris. Något som också tilltalar oss är att Blooc tillsammans med sin delägare Derome kan erbjuda hållbara bostäder i trä, vilket vi gillar, säger Johan Spång, Projektutvecklare SHH Bostad, i ett pressmeddelande.  

Bygglovsansökan ska skickas in till kommunen under första kvartalet 2020, och säljstarten är planerad till någon gång i vår. 

– Steninge Slottsby är ett bostadsområde med värdefull kulturhistorisk karaktär med det gamla slottet som hjärtat i byn, säger Henni Ruohonen, arkitekt på Blooc, i pressmeddelandet.

Som färdigbyggt område beräknas det kunna bestå av runt 750 bostäder för både små och stora familjer, med olika typer av hus och boendeformer.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen