Färre byggen i landet men ökning i Uppsala

/assets/img/mostphotos/16123189-bostadsbygge.jpg
Foto: Mostphotos
 

I Sverige har antalet påbörjade byggen av bostäder minskat, men inte i Uppsala kommun. Där har istället bostadsbyggandet ökat och många flerfamiljshus har producerats. Detta skriver Upsala nya tidning.

Det byggs allt mindre i landet. Under de första nio månaderna av 2019 minskade antalet bostadsbyggen med tio procent om man jämför med samma period förra året. Detta visar preliminär statistik från Statistiska centralbyrån. I Uppsala län minskade byggandet med 18 procent under perioden januari–september i år jämfört med i fjol ,skriver Upsala nya tidning. Förra året byggdes 2 152 bostäder medan det i år har byggts 1 751 stycken. 


I Uppsala kommun har bostadsbyggandet dock ökat. Förra året, mellan januari och september, byggdes 907 bostäder. I år samma period har 1 258 bostäder byggts. Majoriteten av dessa bostäder är i flerbostadshus. I Uppsalas övriga kommuner har byggena minskat kraftigt under 2019. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen