Nya lägenheter byggs i Önsta Gryta

/assets/img/mostphotos/illustration-sweco-architects.jpeg
Illustration: Sweco Architects
 

I Önsta Gryta i norra Västerås ska ett kvarter med 95 lägenheter, ett apotek och en ny vårdcentral byggas. Nu finns det möjlighet att komma med synpunkter på den nya detaljplanen, skriver Vestmanlands Läns Tidning (VLT).

Det finns i dagsläget redan en vårdcentral i Önsta Gryta, men fastighetsägaren Neprat Västerås AB vill riva den och bygga en ny vårdcentral med tillhörande apotek. Den nya vårdcentralen ska placeras söder om den befintliga, så att vården kan hålla öppet tills den nya verksamheten drar igång. 


På området ska även 95 bostäder byggas – några i samma hus som vårdcentralen, de andra i ett högre punkthus och tre hus om fyra–fem våningar. Bostadshusen ska byggas kring en stor gård. Lägenheterna kommer bestå av 60 procent bostadsrätter och 40 procent hyresrätter. 


Nu finns det chans att komma med synpunkter på detaljplanen. Det är möjligt att tycka till fram till den 27 september, skriver VLT.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen