Byggplaner för Stigberget godkända

/assets/img/mostphotos/3465108-masthugget-i-goteborg.jpg
Masthuggskyrkan i Göteborg. Foto: Carina Andreasson, Mostphotos
 

Nu har byggnadsnämnden gett sitt godkännande till att gå vidare med planerna på att bygga cirka 200 bostadsrätter på Stigberget i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten.

Det var den 29 mars som beslutet togs av byggnadsnämnden att godkänna detaljplanen för bygget på Stigberget. Det är tre hus som ska byggas – ett vid Stibergsliden och två på Kjellmansgatan, strax nedanför Masthuggskyrkan. Det kommer totalt bli mellan 170 och 205 lägenheter, skriver GP.

Stigberget är brant och de nya byggnaderna kommer att placeras i en sluttning. Det medför en teknisk utmaning då de tre husen kommer att behöva byggas i olika höjdskillnader. Det första huset vid Stigbergsliden kommer bli åtta våningar högt, medan de andra två kommer att få fem respektive fyra våningar.
– Det är ett välkommet tillskott. Det är 200 bostäder och ett utmärkt exempel på lämplig förtätning i området, säger Hampus Magnusson (M), ordförande i byggnadsnämnden, till GP.

Det är inte första gången ärendet tas upp i byggnadsnämnden. För cirka ett år sedan studerades detaljplanen, men skickades tillbaka. Det var byggnadernas höjd som var problemet, då byggnaderna på Kjellmansgatan eventuellt kunde skymma sikten ned mot Masthuggskyrkan.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen