Sjunkande bostadspriser i Stor-Stockholm och Malmö

/assets/img/mostphotos/4602906-malmo-hamn-i-skane.jpg
Malmö Hamn i Skåne. Foto: Carina Andreasson, Mostphotos
 

Priserna på bostadsrätter i Sverige sjönk med en procent under april månaden. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Under april gick priserna på bostadsrätter ned med en procent enligt rikssnittet, men prisutvecklingen ute i landet har varierat. I Stor-Stockholm var nedgången en procent, och för Malmöområdet minus två, medan läget i Centrala Stockholm och Göteborgsområdet verkar vara oförändrat. Det framgick av ett pressmeddelande från Svensk Mäklarstatistik den 16 maj. 

Sett över en tolvmånaders-period har priserna i Stockholmsområdet sjunkit med nio procent, och i centrala delar av Göteborg och Malmö med minus sex procent. Sett till rikets prisutveckling under denna period, så låg den största nedgången under kvartal tre och fyra 2017. 

Enligt Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik, stannade prisnedgången sedan av vid en typ av platå.

– Men platån ser olika ut för de olika bostadsslagen, villor uppvisar positiva tendenser medan trenden för bostadsrätter är fortsatt svagt negativ, säger han.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen