Uppsala: Överklagan mot stora byggplaner avslås

/assets/img/mostphotos/55338706-stadsvy-i-uppsala.jpg
Uppsala. Foto: Mostphotos
 

Större delar av kontorsområdet i kvarteret Hugin i Uppsala kommer rivas och ersättas med nya bostadshus, lokaler och butiker. Byggplanen har överklagats men denna överklagan avslogs i två instanser och bygget tar ett steg fram mot att bli verklighet, skriver Upsala Nya Tidning.

Längs Strandbogatan, mellan Östra Ågatan och Dragarbrunnsgatan, ligger idag kvarter Hugin med bebyggelse från 1970-talet. Större delar av detta område ska rivas för att ge plats åt bland annat nya bostadshus. 

 

Upsala Nya Tidning, UNT, skriver att byggplanerna överklagats av grannar som bland annat hade åsikter om de nya husens höjd. Mark- och miljödomstolen samt den högsta instansen mark- och miljööverdomstolen, avslog överklagan. Det är därmed klart för byggstart så fort bygglovet är klart. Rivningsarbetet beräknas dock påbörjas först i slutet av året. 


På platsen vill Uppsala stad bygga hundratals nya bostäder men vilket upplåtelseform är ännu inte bestämt. På grund av det osäkra ekonomiska läget med krig i Europa och stigande materialpriset gör byggets tidsplan osäker.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen