Uppsala får ägarlägenheter

/assets/img/mostphotos/kvarnparken-luthagen-uppsala-agarlagenheter-exterior-3d-fasad-vy2-1960x1140.jpg
Kvarnparken i Uppsala. Foto: JM pressbild
 

På Gimogatan i Uppsala byggs 36 ägarlägenheter. Det är en ovanlig upplåtelseform i Sverige, skriver JM, som står bakom projektet, på sin hemsida.

Det är 36 ägarlägenheter som ska byggas av JM i Uppsala. De har tidigare byggt ägarlägenheter på både Lidingö och Liljeholmskajen i Stockholm. Upplåtelseformen ägarlägenheter är relativt ny i Sverige men är vanlig i Europa. Bor man i ägarlägenhet innebär det att den boende äger och har lagfart på sin bostad, istället för man i en bostadsrättsförening äger en andel i föreningen. Ägarlägenhetens ägare kan hyra ut i andra hand utan godkännande från en förening och lägenheten kan också pantsättas. Även juridiska personer kan äga en ägarlägenhet, precis som med ett hus. Ägarlägenheter blev lagligt i Sverige 2009, skriver JM på sin hemsida.

Lägenheterna i Uppsala byggs på Gimogatan i Luthagen. Kvarteret heter Kvarnparken och ska ha lägenheter med 1-4 rum och kök, mellan 34 och 109 kvadratmeter stora. Alla bostäder ska ha öppen planlösning och balkong. Preliminärt tillträde år 2020.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen