Byggstart för radhus i Lindbacken

/assets/img/bilder_nyheter/cbild4u5s4h1j5vqiu00m.jpg
Illustration av framtida Brf Svanmossen. Pressbild: Blooc
 

I Lindbacken utanför Uppsala ska 19 nya bostadsrätter i form av stadsradhus uppföras, med byggstart inom de närmaste månaderna. Bakom projektet står utvecklaren Blooc och fastighetsbolaget Gillöga.

Snart ska 19 stadsradhus med upplåtelseformen bostadsrätt börja byggas i Lindbacken utanför Uppsala. Bostäderna ska utvecklas av Blooc i samarbete med fastighetsbolaget Gillöga, och den nya föreningen har fått namnet Brf Svanmossen. I ett pressmeddelande från bostadsutvecklaren Blooc beskrivs området för bygget vara beläget “inte långt från centrala Uppsala”. Där framgår också att projektet ska produktionsstartas under hösten.

För Bostadsrättsnytt berättar Ludvig Samuelsson, affärsutvecklingschef hos Gillöga, lite mer om den stundande produktionsstarten i höst, som eventuellt kan komma att dröja lite.   
– Vi planerar att börja med grunden, i form av pålning och markarbeten, så snart som möjligt, förhoppningsvis före årsskiftet. I så fall kan det bli inflyttning i slutet av nästa år, under kvartal fyra. 

Bostadsprojektet lanserades i månadsskiftet augusti/september i år och Ulrika Lööf på Riksmäklaren i Uppsala fick uppdraget att sälja de 19 stadsradhusen, varav många har redan blivit sålda. 
– Vi har elva kontrakt påskrivna i dagsläget, och ett tolfte på gång. Intresset för radhusen har varit stort, extra stort för gavelhusen, säger Ulrika Lööf till Bostadsrättsnytt. 

Hur kommer det sig att intresset varit så stort just för gavelhusen? 

– Det beror troligen på att gavelhusen med norrläge byggs med egen carport, och de belägna i söder får södersol och två parkeringsplatser, berättar hon. 

Köper man ett gavelhus får man också större yta att disponera utanför huset.  

– Att de här radhusen är lite mindre till ytan innebär dessutom att man kan få ett radhus till ett bra pris, de blir yteffektiva och är lättare att få bolån till än större radhus, tillägger hon. 

Brf Svanmossen kommer att bli en del av den ny stadsdelen Lindbacken, vars detaljplan vann laga kraft år 2010. Sedan dess har Gillöga utvecklat stadsdelen och det bor redan över 500 familjer i nyproducerade bostäder i området, där det också bland annat finns skolor och parker. Även en liten huvudgata med butiker är på gång.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen