Rekordhöga bostadsrättspriser i Uppsala

/assets/img/mostphotos/25280926-var-vid-fyrisan-i-uppsala.jpg
Uppsala. Foto: Gunnel Godulf/Mostphotos
 

Många vill flytta till Uppsala, men utbudet är inte stort. Det gör att priserna nått rekordhöga nivåer, rapporterar Sveriges Radio.

Det är framförallt bostadsrätterna i Uppsala på ett eller två rum som ökat i pris den senaste tiden. Enligt Svensk Mäklarstatistik har bostadsrättspriserna i Uppsala stigit med 4,3 procent de senaste tre månaderna och gång på gång slås prisrekord. 

 

Mäklaren AnnaSara Sundqvist Wolf på Mäklarhuset berättar för Sveriges Radio att priserna fortsätter att stiga. En förklaring till de små bostadsrätterna blir dyrare är att studenterna är tillbaka efter en lång tids studier på distans under pandemin. 

 

Utbudet av bostadsrätter är relativt lågt i jämförelse med den takt personer letar sig till Uppsala. AnnaSara Sundqvist Wolf spår att priserna kommer fortsätta stiga ett tag framöver men att det är en bra bit tills priserna når samma nivåer som i Stockholm. Även det leder till att priserna trissas uppåt då stockholmare söker sig till Uppsala för att hitta en billigare bostad och tänker pendla. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen