Hyrde ut lägenheten – till bordellverksamhet

/assets/img/mostphotos/11722146-norr-malarstrand-stockholm.jpg
Kungsholmen i Stockholm. Foto: Mostphotos
 

En man och en kvinna har hyrt flera lägenheter i centrala Stockholm under falskt namn. Paret misstänks för att ha förmedlat vidare lägenheterna till prostituerade och åtalas nu för koppleri.

Via Blocket har en 26-årig kvinna använt en annan persons identitet för att hyra lägenheter i andra hand. Detta inträffade under hösten 2016 och våren och sommaren 2017. Lägenheterna hon hyrde låg på Alströmergatan och Lindhagensgatan på Kungsholmen och Norrtullsgatan i Vasastan.

Det personerna som hyrde ut sina hem på Blocket inte visste var att kvinnan som ville hyra skulle förmedla lägenheterna till prostituerade. Detta gjorde kvinnan tillsammans med en 41-årig man. Det rör sig om tre fall då det misstänks att de uthyrda lägenheterna använts som bordeller. I ett av fallen berättar en bostadsägare om hur denne kom hem och fann en stor glasskål full av kontanter.

Till lokaltidningen Mitt i berättar Blockets kundsäkerhetschef Thomas Bäcker att det är sällan sådant här inträffar.
– Om man tittar sammantaget på alla uthyrningar av lägenheter är det här inte ett stort problem men varje enskilt tillfälle är extremt tråkigt för den som drabbas, säger Thomas Bäcker.

Går du i tankar på att hyra ut din bostad är det klokt att tänka på att ta referenser och anställningsbevis. Kontrollera även vad som ingår i hemförsäkringen då vissa saker inte täcks vid uthyrning. Teckna ett skriftligt hyresavtal med din gäst för när och i vilket skick bostaden ska lämnas.


Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen