Bolag tvingas ersätta förening efter tågolycka

/assets/img/mostphotos/10546851-saltsjo-duvnas-station.jpg
Saltsjö-Duvnäs station på Saltsjöbanan. Foto: Michael Erhardsson, Mostphotos
 

Tingsrätten har nu dömt transportbolaget Arriva att ersätta den bostadsrättsförening vid Saltsjöbanan, vars hus blev påkört av bolagets tåg 2013.

Vintern 2013 körde ett tåg från Saltsjöbanan in i ett hus, tillhörande en bostadsrättsförening utanför Stockholm. Tingsrätten i Nacka har nu dömt transportbolaget Arriva, som då ansvarade för tåget, att ersätta föreningens försäkringsbolag för kostnader som uppstått i samband med olyckan. Det framgår av en artikel från Dagens Juridik. Bland annat har försäkringsbolaget betalat för nödboende åt medlemmar och återuppbyggnad av det skadade huset.

Ärendet hamnade i tingsrätten då Arriva, en av Europas största operatörer inom kollektivtrafik, tidigare vägrat betala för skador som tågolyckan orsakat. Transportbolaget har dömts att betala över 1,6 miljoner kronor i ersättning. Det ska också stå för rättegångskostnader på nästan en halv miljon kronor. Dock konstateras även att det inte går att bevisa att Arriva begått något brott.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen