Uppsala: Klimatsmart kvarter byggs i Östra Sala backe

/assets/img/mostphotos/bbd3a9d949d16c52_800x800ar.jpeg
Illustration över projektet. Bild: Sveafastigheter
 

Bostadsbolaget Sveafastigheter har fått en markanvisning i Östra Sala backe i Uppsala där de avser att bygga ett klimatsmart kvarter med blandad upplåtelseform. Detta enligt ett pressmeddelande.

Östra Sala backe utvecklas med nya bostäder och är en viktigt del i hur östra delarna av Uppsala växer. I området har Sveafastigheter blivit tilldelade en markanvisning där de ska genomföra sin största klimatsatsning någonsin, enligt ett pressmeddelande från bostadsbolaget. 


Ambitionen med kvarteret är att koldioxidutsläppen ska bli så små som möjligt. Projektet drivs under namnet Upp! och kommer ha flera olika upplåtelseformer som hyresrätter och ägarrätter. 

– Olika boendeformer passar olika människor i olika delar av livet. Med Upp! möjliggör vi att kunna bo kvar i sitt bostadsområde när livet ändras, kanske uppgraderas, och umgås över generationsgränser, säger Viktor Mandel, vd, Sveafastigheter, i pressmeddelandet.  

 

Vid bygget av kvarter Upp! kommer olika material användas och det ska vara en stor, grönskande innergård. Där ska ängsblommor planteras så insekter kan frodas. Husen ska även få solceller. 

– Jag ser fram emot att projektleda Upp!. Ett varierat kvarter med uppgraderade klimatsatsningar som ligger i linje med Sveafastigheters plan att vara klimatneutral i hela verksamheten senast 2030, säger Caroline Hansols, projektchef på Sveafastigheter. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen