Peter Forsberg utvecklar bostadsområde i Haninge

/assets/img/bilder_nyheter/pfmw.jpg
Peter Forsberg och Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge. Foto: David Bicho
 

Haninge kommun har inlett ett bygg-samarbete med svenska hockeyproffset, tillika entreprenören Peter Forsberg. Det handlar om att ta fram ett nytt, centralt beläget bostadsområde med en idrotts- och evenemangsprofil.

Hockeyprofilen Peter Forsbergs företag, Fopha Invest, kommer att ha möjlighet att vara med och finansiera upp till 1500 bostäder i projektet. Området kommer att få en mer idrottsinriktad prägel bland annat genom att planerade kvarter i norr ger Torvalla en ny ram, med mer liv och rörelse, samtidigt som befintliga gröna inslag i gatumiljöer och skogen intill förstärks. Bostadsområdet kommer att länka samman Haninge stad med idrottsplatsen och naturen.

Det blir en gemensam uppgift för Haninge kommun och Fopha Invest att planera för hur området ska få en tydlig inriktning på idrott och rekreation. Tankar finns på att utöka möjligheterna till idrottslig fysisk aktivitet genom att bygga någon typ av utomhusgym, och kanske en extra plan eller idrottshall. Peter Forsberg har hämtat inspiration från Kanada där han spenderat mycket av sin tid. Där är de till exempel bra på att få idrott att bygga gemenskap och att främja integration.

Utöver detta kommer Peter Forsbergs företag också att ingå ett samarbete för att utveckla området runt Årsta slott i södra Haninge. Där vill kommunen ha ett småskaligt och havsnära bostadsområde, med utrymme för motion och återhämtning. För tillfället finns det flera golfbanor samt häststall och ridanläggning i närheten, men för att fysisk aktivitet ska bli mer lättillgängligt behövs tillgång till fler olika typer av sporter och idrotter. Denna del av projektet är fortfarande i planeringsfasen, så exakt vad som kommer att ingå är ännu inte bestämt.  

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen