Billigt med vatten i Västerås

/assets/img/mostphotos/5792272-vasteras.jpg
Foto: Mostphotos.
 

Avgiften för vatten skiljer sig markant beroende på var i Sverige man bor. Dyrast är det i Ockelbo, medan Västerås hamnar bland de billigaste kommunerna.

I en ny rapport framkommer det att Västerås hamnar på fjärde plats när det handlar om det billigaste vattnet i landet. Rapporten är gjord av Nils Holgersson-gruppen, som kartlägger prisskillnader och prisnivåer mellan olika kommuner för bland annat sophämtning, el och vatten. Priset är beräknat på lägenheter som har en medelstorlek på 67 kvadratmeter.

2018 års medelpris för vatten är 4561 kronor per år. Billigast är det i Solna, där vattnet kostar 1644 kronor per år. Bor man däremot i Ockelbo får man betala fem gånger så mycket som i Solna och nära dubbelt så mycket som medelpriset, cirka 8200 kronor per år. I Västerås ligger priset per år på 2115 kronor.

Billigare vatten än i Västerås finns i Solna, Stockholm och Huddinge. De är, liksom Västerås, tätbebyggda kommuner där det oftast är billigt med vatten. Avgiften för vatten är som högst i kust- och glesbebyggdskommuner som Tjörn och Norrtälje. 

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen