Brf köper fastighet i Vasastan för ombildning – pris 75 miljoner

/assets/img/skarmavbild-2023-11-28-kl.-10.29.29.png
Flerbostadshuset på Sankt Eriksgatan i Vasastan. Pressbild Restate
 

En bostadsrättsförening har förvärvat en fastighet i Vasastan, Stockholm, i syfte att ombilda dess lägenheter till bostadsrätter. Köpeskillingen ska ha uppgått till 75 miljoner kronor. Detta enligt föreningens ombildningskonsult Restate.

I slutet av november i år förvärvade en bostadsrättsförening en flerbostadsfastighet på Sankt Eriksgatan i Stockholm för att ombilda husets lägenheter till bostadsrätter. Detta enligt ett pressmeddelande från ombildningskonsulten Restate, föreningens ombud vid ombildningen. Säljaren ska ha företrätts av Rosengren & Co.

Köpeskillingen uppgick till 75 miljoner kronor och förvärvet ska ha finansierats med hjälp av bolaget SoliFast som erbjuder lån till brf:er.
– Vi konstaterar att bostadsrättsföreningar utgör en konkurrenskraftig köpare även i attraktiva innerstadslägen som detta, säger Jonny Öhlander på Restate i pressmeddelandet.

Bostädernas ytor kommer att anpassas efter planerad inredning av vissa råytor, totalt handlar det om en area på 1 381 kvadratmeter fördelad på 24 lägenheter. Tomtarealen anges till 450 kvadratmeter.

Föreningen ifråga registrerades år 1999 och har nu fått tillträda fastigheten de förvärvat efter att den saluförts på öppna marknaden.

Senaste nytt från BoPodden & BoVloggen